Присвята рідному місту!

2011-10-17

/Files/photogallery/732/PA150132.JPG

Рідний край! Дорога серцю земле батьків і прадідів наших. Оспівані в піснях безмежні степи, зелені ліси і доли, високі блакитні небеса! Серед всієї цієї краси розкинулося наше славне місто Орджонікідзе.

Як же непомітно і швидко надійшло йому 55. Місто живе, підкорюючи роки, здобуваючи славу своїми руками, промовляючи до нас багатством людей, зберігаючи доброту і щирість.

Звертаючись до історичного минулого нашої Батьківщини, керівництво виконкому призначає День міста на святе – Покрову – покровительку і оберіг людей.

… Прокидається місто, прямують люди на площу, приносячи витвори своїх робітничих і чарівних рук. Чого тільки не побачиш: і вишиванки, і малюнки, і ліплення, і різьблення. А що до гостини – то її і не перекуштувати.

Наш колектив комунального закладу "Чортомлицька неповна середня загальноосвітня школа м. Орджонікідзе Дніпропетровської області" теж старанно і з запалом готувався до свята. Допомагав йому в цьому батьківський загал. Ось рушники, картини-вишиванки, вишиті Фроліковою Світланою – мамою учениці 9 класу. З завзяттям Забутна Марина, Фролікова Вероніка виготовляли картини, ліпленні з пластиліну. Учні 7 класу з допомогою батьків підготували виставку ляльок-мотанок, учні 8 класу виклали картину в гумористичному тоні технікою торцювання: «Карта міста Орджонікідзе». Місто уявно розбили на 10 районів, давши їм назви. Наприклад: «Що не кажіть, а у сусіда краще», «До міста по гроші, а на село по розум», «Ні к селу, ні к городу».

Зацікавила гостей і виставка фотографій про рідне місто. Тут можна прочитати про дату становлення та відкриття визначних і пам’ятних будівель.

Не лишився уваги і стенд: «Золоті сторінки історії школи». Це біографія вчителів, керівників закладу, що працювали з дня заснування школи і деякі працюють донині.

Красу нашої школи представляли учні гуртка «Берегиня». Непомнєща Анна, Ляшук Юлія, Чепінська Руслана, Пономарь Єлизавета, Курило Роман у декламаторсько-пісенному стилі розповідали гостям про любов до рідного міста.

Гостинне і радісне свято надовго запам’ятається жителям міста. Ми щасливі, що живемо в своєму рідному місті.

Члени гуртка «Берегиня»

Кiлькiсть переглядiв: 361

Коментарi